Mediat Greke janë zyrtarisht më të pabesueshmet dhe të fundit në planet

215

Në mënyrë të veçantë, studimi global i Pew Center studion mbulimin e mediave mbi lajmet në të gjithë botën. Por…

Dallimi global për mediat Greke, doli në një studim të kryer në janarin e kaluar nga Qendra Kërkimore Phew, Greqia zë pozicionin e fundit midis 38 vendeve nga zona të ndryshme gjeografike, transmentojnë mediat greke.

Ekzistojnë katër kategori të kërkimit: paanshmëri, mbulim të madh të lajmeve, mbulim lajmesh për drejtuesit dhe zyrtarët qeveritarë, gatishmërinë e lajmeve.

Për Greqinë, e cila është në vendin e fundit në botë, vetëm 18% e qytetarëve mendojnë se çështjet politike transferohen në mënyrë të drejtë. 25% (1 në 4) pajtohen me mënyrën e mbulimit të zyrtarëve qeveritarë, ndërsa vetëm 22% e shohin lajmin si të vlefshëm.

Sa i përket mbulimit të ngjarjeve madhore, kjo shifër rritet në 42%, me 4 në 10 Grekë që besojnë se këto ngjarje janë mbuluar në mënyrë të duhur.

SH.B.A. është gjithashtu e ulët, me besim që varion midis 47% dhe 61%. Në pesë të parat e renditjes, mbi Greqinë, janë Polonia, Kili, Kolumbia dhe Koreja e Jugut.