Milano: Codid-19 vret gjashtë herë më shumë sesa bombardimet e Luftës së Dytë Botërore

242

Në Milano dhe në të gjithë Lombardinë,coronavirusi shkaktoi gjashtë herë më shumë vdekje sesa Lufta e Dytë Botërore, nga bombardimet e popullatës civile,” tha Domenico Arcuri, komisioneri i urgjencës i Italisë.

“Në dy muajt e fundit, 11,851 njerëz kanë vdekur, tetë dekada më parë, kemi pasur dy mijë viktima”. “Të gjithë duhet të jemi në solidaritet, por gjithashtu të vetëdijshëm që po jetojmë përmes një tragjedie të madhe, të cilën ende nuk e kemi lënë pas,” shtoi ai.

“Pa sigurinë e nevojshme, përpjekja për rimëkëmbje ekonomike do të anullohet në rrahje të syrit”, çdo lloj improvizimi është i ndaluar, sepse shëndeti i sa më shumë qytetarëve duhet të mbrohet”.

Sa i përket aplikacionit në internet që pritet të kontrollojë lëvizjen e njerëzve me HIV pozitiv, Domenico Arcuri arriti në përfundimin se së shpejti aplikacioni eksperimental do të fillojë në disa pjesë të Italisë dhe menjëherë pas kësaj, autoritetet do të përpiqen të përhapin përdorimin e tij në të gjithë vendin.