Mesazhi i Tsipras për Pashkën: Jeta do të fitojë pavarësisht se sa të vështira janë kushtet

225

Jeta do të fitojë, pa marrë parasysh sa të vështira janë kushtet“, tha Alexis Tsipras në mesazhin e tij për Ngjalljen, duke theksuar se “nuk do të kalojë shumë kohë para se të takohemi përsëri, të gjithë së bashku” dhe se “lufta jonë e përbashkët për jetën, do të mbushet me shpresën se atdheu ynë do të kthehet në rrugën e Ngjalljes ”.

Tsipras: Le ta fitojmë Ngjalljen së bashku

Presidenti i SYRIZA u referohet vështirësive të kohërave që “për disa është edhe më e vështirë, njerëzit e mundimit dhe bio-luftës, ata që janë në vijën e parë “për të vënë shpinën te të gjithë ne. Për ata që nuk do ta gjejnë punën e tyre duke i pritur, për ata që nuk do të jenë në gjendje t’i mbajnë bizneset e tyre në këmbë”

Ne jemi mësuar të luftojmë betejat së bashku dhe t’i fitojmë ato, në periudha të vështira për ta vendosur njeriun dhe nevojat e tij mbi fitimin dhe përshtatshmërinë.Ta fitojmë Ngjalljen së bashku. Atëherë do të jemi përsëri pranë njëri-tjetrit. Të luftojmë së bashku, në mënyrë që përpjekjet, sakrificat dhe ëndrrat tona të mos harxhohen “.

Jam i vetëdijshëm që kjo aventurë është shumë e vështirë për të gjithë ne. Por di gjithashtu që për disa është edhe më e vështirë. Për njerëzit e mundimit dhe bio-luftës. Që ata që ishin në vijën e parë të na linin shpinën të gjithëve. Sepse njerëzit nuk janë numra të një statistike. Mendimet tona janë me pacientët…

Është në njerëz që nuk qëndrojnë në shtëpi si ne. Sepse secila nga ditët tona varet nga përkushtimi i tyre. Mendimet tona janë gjithashtu me miq që nuk i shohim.

Të afërmve që na mungojnë. Për gjyshin, gjyshen, fëmijët që do të privohen nga krahët këtë vit. Tavolina jonë e Pashkëve këtë vit do të jetë e çuditshme. Do të ketë shumë vende të lira pune. Por secila prej tyre do të shkruajë emrin e të dashurit tonë. Dhe nuk do të vonjë shumë kur do të takohemi përsëri, të gjithë së bashku.

Çdo shtëpi do të jetë e mbushur me zëra përsëri. Dhe lufta jonë e përbashkët për jetën do të jetë e mbushur me shpresë. Se atdheu ynë do të kthehet në rrugën e Ngjalljes.

Gëzuar përshumë vjet për të gjithë dhe të gjithë! “