Ministri gjerman: “Për hotspots, kanë faj kryetarët e komunave dhe marrëveshja BE-Turqi”

968

Duke prezantuar dje Berlinin , Ministri i Brendshëm gjerman Thomas de Mazier foli për një rënie të ndjeshme të numrit të azil kërkuesve, siç raporton Deutche Welle dhe kritikoi situatën shpërthyese në Egjeun lindor, për të cilin ata janë përgjegjës, siç tha ai, “kryetarët e komunave dhe marrëveshja. BE-Turqi “.

Duke iu referuar sistemit evropian të azilit, Thomas de Mazier e përshkroi atë si joefektive. Një sistem i ri duhet të sigurojë luftën kundër shkaqeve të njerëzve që largohen, mbrojtjes më të mirë të kufijve të jashtëm të BE dhe shqyrtimit të parë të kërkesave për azil jashtë territorit të BE.

Teksohet se viti 2015 në kulmin e krizës së refugjatëve kishte kërkuar azil në Gjermani prej rreth 890,000 njerëz dhe në vitin 2016 rreth 280,000, numri ra në 2017 në 186,600. Grupi më i madh i azilkërkuesve janë njerëzit nga Siria (47,434), pasuar nga Iraku (21,043), Afganistani (12,346) dhe Eritrea (9524). Pothuajse 8,000 azilkërkues vitin e kaluar kishin shtetësi turke. Sa i përket mënyrës se si vijnë refugjatët në Gjermani, Thomas de Meierre ka pranuar se vetëm 40-50% hyjnë normalisht në vend, dmth ato deklarohen kur hyjnë në stacionet kufitare gjermane. Pjesa tjetër vijnë në mënyrë të paligjshme, zakonisht me ndihmën e trafikantëve.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: