Mitsotakis për Tsipras: Ju kontrolluat një nga një 54,000 përgjime në kohën SYRIZA (video)

Greqi

Kryeministri i Greqisë Z. Mitsotakis këmbënguli në Parlament në qëndrimin se politikani nuk përjashtohet nga monitorimi i EYP-së. Edhe sot ka vazhduar debati lidhur me pergjimet e telefonave .

Kryeministri ritheksoi se për qeverinë nuk duhet të përjashtohet paraprakisht personi politik për çështjet e sigurisë, përderisa, siç theksoi, monitorimi është jashtëzakonisht i detajuar, gjë që nuk ndodhi me rastin Androulakis.

Duke iu drejtuar Alexis Tsipras, zoti Mitsotakis përmendi se ju na keni thënë se gjatë ditëve tuaja nuk ka pasur asnjë survejim të politikanëve apo gazetarëve. I numërova 54 mijë prej tyre. Nuk kishit punë të tjera zoti Tsipras? Mësoj vetëm në retrospektivë. Nëse mendoni se duhet të dini një nga një…Ne kemi një perceptim tjetër, tha zoti Mitsotakis.

Shërbyer interesave
Në fund, kryeministri iu përgjigj akuzave të Tsipras se përgjimi i gazetarit Thanasis Koukakis është bërë për të parandaluar një hetim gazetaresk për skandalet bankare, z. Mitsotakis iu referua ndryshimeve në kodin penal dhe citoi deklaratat e Kontonit se SYRIZA nuk mund të akuzojë ND e interesave në shërbim.