Në një pemë të kalbur, bëri një bibliotekë për të gjithë lagjen

912

Ka njerëz që mund të bëjnë gjithçka nga asgjëja. Ata u quajtën magjistarë. Sot i quajmë artistë dhe ne i detyrohemi shumë. Një prej tyre artistëve është Sharalee Armitage Howard nga Idaho, SHBA, që me punën e saj është bërë viral në internet për një arsye shumë të mirë. Ajo krijoi një bibliotekë të pamundur në një pemë 110-vjeçare që ishte tronditur nga shtëpia e saj.

Pema ishte bërë e rrezikshme, por në vend që ta priste atë plotësisht, vendosi ta transformonte atë në diçka që do të kënaqte gjithë lagjen. Gjë që edhe e bëri…

“Ne kishim për të prerë dhe zhdukur këtë pemë të madhe që ishte mbi 110 vjeç. Vendosa ta ktheja në një bibliotekë të vogël të lirë (të cilën gjithmonë e kisha kërkuar), “shkroi Sharalee në faqen e saj në Facebook. Pema që transformoi e quan “Little Free (Tree) Library”, ofron libra për këdo që dëshiron. Është e thjeshtë “Merrni një libër, ndani një libër”. Biblioteka nga jashtë është mbresëlënëse, ka rrugën e vet prej guri, dhe fasada e saj zbukuron librat klasikë miniaturë të letërsisë botërore. Dera ka një gotë për të hedhur ato që duan syze për të parë nëse libri i tyre i preferuar është në dispozicion. Biblioteka e pemës përmban dritën e jashtme për të ndriçuar shtegun në derën e xhamit, por edhe dritën e brendshme për të ndriçuar librat brenda. Sharalee shtoi se ajo u bashkua me Bibliotekën e Lirë të Vogël, një komunitet njerëzish që mbështet bibliotekat falas në mbarë botën.