Objekt misterioz, shumë i ndritshëm që shkëlqen në galaktikën tonë – Astronomët nuk kanë parë kurrë diçka të tillë

Bota Shkencë

Astronomët që hartojnë valët e radios në univers kanë zbuluar një objekt misterioz në galaktikën tonë që, për njëfarë kohe, emetonte një sasi gjigante energjie tre herë në një orë. Nuk duket si diçka që astronomët kanë parë deri më tani, megjithëse ata kanë përjashtuar mundësinë që të jetë një konstrukt alien.

Një shpjegim i mundshëm, sipas shkencëtarëve që e gjetën, është se ai është një yll neutron ose një yll xhuxh i bardhë me një fushë magnetike jashtëzakonisht të fortë. Ndërsa rrotullohej në hapësirë, objekti i pazakontë lëshoi ​​një rreze të fuqishme rrezatimi që ishte e dukshme nga Toka për një minutë çdo 20 minuta, duke e kthyer atë në një nga burimet më të ndritshme të radios në qiell.

Studiuesit e udhëhequr nga astrofizikantja Natasha Herley-Walker nga Universiteti i Curtin, Australi dhe Qendra Ndërkombëtare për Kërkimet e Radiostronomisë (ICRAR), të cilët publikuan gjetjet e tyre në revistën Nature, e bënë zbulimin me ndihmën e M.

Nuk dihet asgjë në parajsë për të bërë një gjë të tillë
Siç tha Harley-Walker, “objekti u shfaq dhe u zhduk brenda pak orësh nga vëzhgimet tona. Ishte diçka krejtësisht e papritur. Ishte e çuditshme për një astronom, sepse nuk dihet asgjë në qiell për ta bërë këtë. Në fakt, në fakt është mjaft afër nesh, në një distancë prej rreth 4000 vitesh dritë, pra në “oborrin e shtëpisë” tonë galaktike.