Vajza nga më të bukura, të pamartuara në policinë e trafikut në Korenë e Veriut

Bota

Departamenti i Policisë numëron 300 gra që marrin “pension” në moshën 26 vjeçe

Një nga figurat më emblematike të jetës së përditshme në kryeqytetin e Koresë së Veriut, Pheniani është se rreth 300 vajza të trafikut, janë të zgjedhur për këtë rol të rëndësishëm në rrugë nga pamja e tyre e jashtme dhe … statusit të tyre martesor. Me pak fjalë për të pranuar këtë profesion, janë zgjedhur ku dhe duhet të jenë të bukura dhe të vetme, të pamartuara

Në një shtet si Koreja e Veriut, ku tradita luan një rol shumë të rëndësishëm në të gjithë sektorët e sferës publike, vajzat që kryejnë rolin e policit të trafikut duhet të jetë plotësisht e angazhuar dhe serioze në lidhje me atë që bëjnë ato. Në të vërtetë, shërbimet janë në mënyrën më mbresëlënëse si dhe janë një vend tërheqës për turizmin në vend.

Vajzat me vështrim melankolik zakonisht marrin  “pension” nga shërbimi në moshën 26 vjeç , dhe kur ju gjejnë një partner me të cilin ata duan të martohen duhet të heqin dorë pozita e punës së tyre. Zonjat e “Trafikut” u shfaqën për të parën herë në Pyongyang në vitin 1980 në një kohë që në këtë në vend makina ishte gjë shumë e rrallë.