Operacion në 52 shtete, arrestohen 314 persona, sekuestrohen 2. 4 ton kokainë

Bota

droga-nderkombetar

Një operacion i koduar “Ciconi Alba” është ndërmarrë në 52 shtete, mes tyre Shqipëria, duke arrestuar 300 persona të dyshuar si anëtarë të bandave kriminale.

Operacioni ndërkombëtar i cili ka zgjatur për 6 ditë, nga data 10-16 tetor është raportuar sot nga Europol. Qëllimi i këtij operacioni “ishte ndërprerja e rrjeteve të rrezikshme kriminale aktualisht aktive” duke përfshirë edhe ato që kanë të bëjnë me emigracionin ilegal, njerëzve dhe trafikut të drogës dhe krimit kibernetik. Në këtë operacion janë arrestuar 314 persona janë sekuestruar 2.4 ton tonë kokainë si dhe janë liruar 529 viktima të trafikut /Oranews.tv/