Prodi: Evropa ka humbur shpirtin e saj

Bota

prodi ne focus-1“Humbi Greqia, por edhe më shumë ka humbur Europa. Ajo ka humbur shpirtin e saj dhe ka hipotekuar të ardhmen e saj. Ajo humbi shpirtin e saj, sepse tani dominojnë vetëm interesat e elektorale të vendeve të veçanta. Evropa humbi sepse, kur dikush hyn, në këtë rrugë, nuk ka asnjë alternativë ndaj ushtrimit të pushtetit nga ana e më të fuqishmit. Në qoftë se në momentin e fundit, roli i Francës ishte e dobishme për të marrë në nënshkrimin, përmbajtja e marrëveshjes është plotësisht në përputhje me atë që ka kërkuar gjithmonë nga qeveria gjermane”, tha ish-Presidenti i Komisionit Evropian, sipas Athens News Agency Maqedonase.

Sipas Prodit, “Bashkimi Evropian la peng të ardhmen e saj: pas rasti i Greqisë do të jetë shumë më e vështirë dhe më e vështirë në gjendje për të punuar jashtë një politikë të përbashkët, e cila është bazuar në një kompromis të balancuar mes interesave të shteteve të ndryshme. Bashkimi Evropian, pra, e ka mbrojtur euron, por ajo e bëri këtë duke hipotekuar të ardhmen e saj. Marrë edhe një frymë, sepse tani euroja u shpëtua, por le të kuptojmë se nëse vazhdojmë në këtë rrugë, ne do të kemi një fund të keq. “

Burimi:www.enikos.gr