Pas humbjes, flet ish-kryeministri Tsipras: Do ndërtojmë Partinë nga e para

478

 Tsipras, sot ne mesditë ka folur para Këshillit Qendror të Partisë SYRIZA-s, duke theksuar midis te tjerave se :

“Le të guxojmë të ndërtojmë partinë që nga fillimi. Greqinë që dorëzuam nuk ka të bëjë me Greqinë që morëm. Jo vetëm qëndruam, por ne mbetemi fuqii e madhe. Demokracia e Re fituar një fitore zgjedhore dhe se përballët një sulmi të gjithanshëm ndaj nesh dhe një humbjeje të madhe të zgjedhjeve evropiane”, njerëzit i dhanë SYRIZA “një forcë të fuqishme që të jetë në gjendje jo vetëm sot për ta bërë të vështirë, por edhe për të penguar planet jopopullore .

Morëm vendime të ashpra. Një pjesë e popullit grek priste një përmirësim më të shpejtë në jetën e tyre. Megjithatë, doli se vetëm një pjesë e vogël e qytetarëve ikën apo u zhvendosën nga SYRIZA. Në vitin 2015 SYRIZA fitoi votën e një pjese shumë të madhe të popullit grek. Besimi i njerëzve mund të bëhet një kontratë por edhe një komandë për t’u transformuar shpejt, në një parti të madhe, në një parti moderne progresive.

A po ndryshojmë? Unë mendoj se është shumë e vështirë, shumë revolucionare. Ne po ndryshojmë, po forcojmë, po vazhdojmë, përfundoi kreu i Syriza-s