Pirro Dhima: “Unë jam grek, çfarë po më pyet dhe po më pyet përsëri?”

Aktualitet

 “Kisha grumbulluar kaq shumë kokëfortësi dhe hidhërim pas asaj që kisha kaluar”

Pirro Dhima është “rikthyer” në Olimpiadën legjendare të Barcelonës, duke dhënë një intervistë të plotë për revistën Down Town dhe gazetaren Amanda Fundis.

Ndër të tjera ka përmendur vërejtjen “për Greqinë” por edhe 37 pako me çokollatë që ka ngrënë në fshatin Olimpik!

Çfarë mbani mend nga Lojërat Olimpike të Barcelonës?

Nuk harroj kur para ndeshjes hyra në restorant dhe nuk mund të haja asgjë. Vetëm një mollë jeshile dhe një limon që të mos pi ujë. Po kafshoja limonin për të thithur lëngun në vend që të pija ujë. Isha sikur “kur të përfundojë gara do t’i ha të gjitha”. Pas përleshjes në restorant nga grykësia ime mora katër disqe dhe përsëri nuk hëngra asgjë, stomaku më ishte mbyllur. Kam ngrënë vetëm fruta dhe akullore. Natën, kur të gjithë shkonin në shtrat, unë nuk mund të flija për shkak të mbingarkesës. Kisha shkuar te urat e fshatit Olimpik, që tani janë bërë restorante, isha ulur në një karrige nga ora 12 deri në 5 të mëngjesit, pranë një ftohësi akulloresh dhe hëngra 37 pako çokollate. Mbaj mend dy oficerë policie që shikonin njëri-tjetrin duke parë të gjitha këto letra poshtë. Unë u tregova medaljen dhe ata filluan të bërtasin të emocionuar. Ne bëmë foto dhe ata ishin shumë të lumtur.

Nga Barcelona, ​​ndër të tjera, mbeti shprehja “për Greqinë” që dëgjuat të thuhej kur mbanit barrën mbi supe. Si e përjetuat atë moment?

Në atë moment solla shiritin mbi supe, luftën dhe them “për Greqinë” duke humbur frymën, të cilën mund ta kisha pësuar sepse presioni ishte shumë i madh. Bëra hov të hapur me këmbën time dhe humba përpjekjen. Kisha mbledhur aq shumë kokëfortësi dhe hidhërim pas asaj që kisha kaluar, sa dola me këtë frazë. Si për të thënë: “Unë jam grek. Çfarë po më pyet dhe po më pyet përsëri?’