Presidenti grek Pavlopulos: Detyra jonë për të respektuar të drejtat e refugjatëve dhe emigrantëve

887

Hipokrizi?. Asnje fjale per 174 emigrantet shqiptare te vrare ne Greqi, asnje fjale per zhdukjen e 480 femijeve shqiptar. Asnje fjale per mijera pensionistet shqiptare qe sot mbahen rober ne Greqi. Por…

Sot Presidenti i Republikës, Prokopis Pavlopulos, priti në Pallatin Presidencial Komisioneri për të Drejtat e Njeriut të Këshillit të Evropës Dunja Mijatoviç për të diskutuar zhvillimet e fundit në Këshillin e Evropës dhe theksoi nevojën për të demonstruar solidaritet midis Shteteve Anëtare të BE-së në trajtimin e statusit të refugjatëve, por edhe për forcimin e shtetit të mirëqenies sociale etj.

Një detyrë parësore është respektimi i të drejtave të njeriut dhe respektimi i institucioneve demokratike në të njëjtën kohë. E dyta, e cila duhet të kuptojnë shtetet anëtare të Këshillit të Evropës, dhe në veçanti shtetet anëtare të cilat janë anëtare të BE-së, është se respekti për të drejtat në lidhje me refugjatët dhe emigrantët është një detyrë që nuk është e lejuar për të lënë pas dore. Në veçanti, ata nuk duhet të dështojnë të tregojnë solidaritetin e tyre në trajtimin e kësaj çështje të madhe humanitare. Është e pamundur që të drejtat sociale në Këshillin e Evropës të jenë të tmerrshme. Këto të drejta duhet patjetër të stimulohen sepse ne duhet të mbështesim shtetin e mirëqenies. Shteti Social në Evropë është një parakusht për bashkëpunimin ndërmjet popujve të Këshillit të Evropës dhe kohezionit social në çdo shtet anëtar “, vuri në dukje presidenti grek

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: