Profesori Lekas: Do të përballemi me një situatë që nuk e imagjinojmë…

117

Vëllimi i ujit të motit të keq “Ballos” ishte tepër i madh, lidhur me kete profesori i menaxhimit të fatkeqësive natyrore Efthymios Lekas tha se në pellgun e Kifissos duke filluar nga Kryoneri në Acharnes dhe përfshin pjesën më të madhe të pellgut ra 30 milion ton ujë

Gjithashtu Z. Lekkas, duke folur për SKAI të Premten në mëngjes, tha se : Ne duhet të harrojmë atë që dinim deri më sot. Fenomenet janë të pashembullt, ne jemi të konsumuar me atë që është fajtor dhe kush nuk është, dhe kjo është ajo ku dinamika jonë është ezauruar …Jemi në një fazë të re, në një fazë krize klimatike, nevojiten struktura të reja. Ka një krizë klimatike, jo ndryshime klimatike. Do të ketë më shpesh fenomene të tilla, më të gjera në zonën e Mesdheut, kordoni kërthizor i klimës në planetin tonë është një zonë shumë e ndjeshme, do të kemi fenomene më të shpeshta dhe më të mëdha në zonat që nuk presim të kemi, dhe do të kemi krizat dhe rreziqet komplekse, pra njëra do të pasojë tjetrën ose do të shfaqet në të njëjtën kohë “, shpjegoi profesori

Me këtë logjikë ne duhet të planifikojmë: Rreziqet e shumta – kriza të shumta. Ne do të përballemi me një situatë që as nuk mund ta imagjinojmë,” paralajmëroi ai.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: