Që nga fillimi i krizës ekonomike, 61 milion vende pune janë humbur në mbarë botën

Bota Sociale

Një studim i punësimit në mbare boten tregon se deri në 2019, mbi 212 milionë njerëz do të jenë të papunë.

Numri i njerëzve të mbetur pa punë do të vazhdojë të rritet gjatë pesë viteve të ardhshme, thekson Organizata Ndërkombëtare e Punës (CMP), duke parashikuar numrin e tmerrshëm të 212 milionë njerëzve të mbetur pa punë deri në vitin 2019. Guardian publikon konkluzionet e raportit më të fundit të CMP që flet për pabarazitë dhe rezultatet më të mëdha që do të sjellin trazira sociale dhe rehabilitim të vështirë të punës. Që nga fillimi i krizës ekonomike, më shumë se 61 milion vende pune janë humbur në mbarë botën. Sondazhi vlerëson se për të mbyllur këtë hendek të punës do të duhet të shtohen 280 milionë vende pune deri në vitin 2019.