Evropa dhe Afrika, normat më të larta të papunësisë në botë. Të rriturit kërkojnë por nuk gjejnë…

1161

Vetëm në vendet evropiane dhe afrikane norma e papunësisë tejkalon 17%, sipas shifrave të Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ILO).

Por dëshmitë tregojnë se papunësia mbi 17% prek qytetarët në Evropë dhe Afrikë. Në Evropë, vende si Greqia, Spanja, Maqedonia, si IRJM, Bosnja dhe Hercegovina dhe Mali i Zi kanë regjistruar papunësi prej mbi 17%. Një situatë e ngjashme mbizotëron në Afrikë, ku, sipas të dhënave të ILO, më shumë se 17% e papunësisë është raportuar në Gabon, Mozambik, Afrikën e Jugut, Namibia, Botsvana, Lesoto. Qipro ndahet në “Qipro” dhe “Qipro Veriore”, ku në Qipro shkalla e papunësisë varion midis 9-13% dhe “Qipros Veriore” midis 13-17%. Turqia ka papunësi 9-13%, si Portugalia, Franca, Italia, Irani, Egjipti, Algjeria, Maroku, Lituania, Sllovakia, Brazili, Kolumbia, Kenia.

Shtetet e Bashkuara, Rusia, Kina, Australia, Gjermania, Britania, Norvegjia, Polonia dhe Kazakistani në mesin e vendeve të tjera kanë një shkallë të papunësisë prej 4-6%. Normat më të ulëta të papunësisë (nën 4%) janë ndër të tjera në Japoni, Islandë, Indi, Tajlandë, Kongo, Tanzani, Bolivi, Madagaskar, Burkina Faso, Kubë, Guatemalë, Tanzani, Bjellorusi, Çeki, Kuvajt, Katar , Emiratet e Bashkuara Arabe, Kongo, Sierra Leone, Niger,
Këtë e pëlqejnë %d blogues: