Qytetet më të mëdha të Kenias përballen me krizën e ujit

890

Disa qytete në Kenia, përfshirë kryeqytetin Nairobi, po përballen me një mungesë akute të ujit pas një moti të zgjatur të thatë në kombin e Afrikës Lindore. Ndërkohë që Kenia është përballur me sfida të furnizimit me ujë, veçanërisht në Nairobi, ku banorët për vite kanë pasur ujë të racionuar, nga moti i thatë që ka përkeqësuar situatën ndërsa kriza përhapet në qytete që kurrë nuk kanë pasur problem.

Qytetet e prekura përfshijnë Nairobi, Nakuru, Kakamega, Mombasa, Kericho, Migori, Bungoma, Murang’a dhe Eldoret.Bordi i Shërbimeve të Ujit Athi, i cili menaxhon burimet ujore në zona të ndryshme urbane, vë në dukje se 75 përqind e banorëve të Nairobit nuk marrin furnizim të rregullt me ​​ujë të pijshëm.

Qyteti Kakamega, një nga rajonet ku rezidentët nuk kanë pasur mungesë uji, aktualisht është kapur në një krizë të madhe uji. Kriza është e përbërë nga fakti se disa lumenj, ku shumica e banorëve e kanë përdorur për tpër furnizimin me ujë janë tharë. Analistët kanë fajësuar krizën e ujit për ndryshimet klimatike që kanë zhdukur shirat, shkatërrimin e pyjeve, menaxhimin e dobët të burimeve dhe një popullsi të fryrë.

 




Këtë e pëlqejnë %d blogues: