RAMA I KUNDËRPËRGJIGJET GREQISË : VETË BE-ja DHE SHBA NA KANË…

Politika

Kryeministri Rama ka reaguar pëmes një postimi në Twitter në lidhje me çështjen e Fredi Belerit dhe komenteve nga pala greke.

Rama shprehet se çështja “Beleri” nu kvaret nga qeveria por vetëm nga gjykatat. teksa shton se vendi po kalon një periudhë historike, ku reforma në drejtësi po funksionon.

Interesante! ‘I bëjmë thirrje autoriteteve shqiptare’… Një thirrje pa specifikuar se cilat autoritete dhe, me siguri, pa u informuar se problemi në këtë rast nuk është rezultati i zgjedhjeve, por rezultati i gjykatave, të cilat tashmë e kanë refuzuar një kërkesë të tillë. Unë përdora “me siguri” sepse do të ishte vërtet tronditëse nëse Partia e madhe Popullore Evropiane do të miratonte një rezolutë të titulluar “Sundimi i Ligjit” për të kërkuar një rezultat të ndryshëm nga ai i vendosur nga Prokurori Special kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar dhe Gjykatat Speciale me të njëjtin emër. Këto institucione u krijuan me mbështetjen e plotë nga BE dhe SHBA dhe ndihmohen nga afër nga SHBA dhe BE në punën e tyre mbresëlënëse kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Nëse është e nevojshme, ne jemi më se të gatshëm t’i ofrojmë lidershipit shumë të respektuar të PPE-së informacion për këtë çështje në çdo format dhe në çdo kohë”– shprehet Rama.