Salvini për Emigracionin: Franca dhe Gjermania nuk mund të vendosin vetë

384

Franca dhe Gjermania nuk mund të vendosë vetëm në politikën e imigracionit “, duke injoruar kërkesat e vendeve më të ekspozuara” për këtë problem, siç janë Italia dhe Malta vlerëson Ministri i Brendshëm italian e Matteo Salvini në një letër drejtuar homologut  të tij francez, Christopher Castaner.

“Italia nuk është më e gatshme të pranojë të gjithë emigrantët që vijnë në Evropë. Franca dhe Gjermania nuk mund të vendosin për politikën e imigracionit duke injoruar kërkesat e vendeve më të ekspozuara, si ne dhe Maltës”,  shkruan Salvini sot në Facebook, duke shoqëruar këtë mesazh me letrën që ai dërgoi në Castaner.

Ministrat e Punëve të Brendshme të BE-së, të cilët u takuan të enjten e kaluar në Helsinki, nuk arritën të bien dakord mbi çështjen e “mekanizmit të solidaritetit” që synonte t’i jepte fund odisesë së anijeve që shpëtonin emigrantët në Mesdhe dhe pastaj për t’i zbritur ato .

Një takim i ri do të zhvillohet nesër në Paris, me pjesëmarrjen e Ministrave të Punëve të Jashtme dhe të Punëve të Brendshme nga 15 vende. Salvinini nuk do të shkojë në këtë takim, siç thanë bashkëpunëtorët e tij në Agjencinë Franceze, por do të përfaqësohen nga një “delegacion teknik”.