SH.B.A : 50 vdekje nga coronavirusi, ndalimi i hyrjes nga Britania dhe Irlanda

260

Donald Trump ka njoftuar 50 vdekje nga epidemia Covid-19 deri më tani. Ndalimi i hyrjes në Shtetet e Bashkuara do të shtrihet edhe për udhëtarët që vijnë nga Mbretëria e Bashkuar dhe Irlanda, njoftoi presidenti amerikan.

Presidenti amerikan tha se do të ishte mirë që kompanitë të ndjekin shembullin e Apple dhe të mbyllin dyqanet e tyre.

Duke njoftuar se më në fund i ishte nënshtruar një testi mjekësor për koronavirusin, ai tha se “nuk e di se kur do të marrë përgjigjet”. Sidoqoftë, ajo u kalorifikua dhe temperatura e saj ishte “krejtësisht normale”.

Një burrë 82-vjeçar që vuante nga emfizema vdiq në një spital të Manhattan nga Covid-19, vdekja e parë që lidhej me koronavirusin e ri në shtetin e New York, njoftoi sot guvernatori Andrew Cuomo. Numri i të prekurve nga coronavirusi  është rritur në më shumë se 500, u tha Cuomo gazetarëve.