Shpërthim në zyrën e FMN-së në Paris, një i plagosur

Rajoni

Një person është plagosur, në një kohë kur hapi një një zarf që përmbante një mjet shpërthyes në selinë e FMN-së në Paris. E lënduar në duar dhe fytyrë është një grua punonjëse në zyrën r FMN-së në Paris.

Lidhur me këtë shpërthim, drejtori i përgjithshëm i Fondit Monetar Ndërkombëtar Christine Lagarde ka dënuar këtë shpërthim në zyrën e Parisit si një “akt frikacak të dhunës.duke theksuar se : Unë e dënoj këtë akt frikacak të dhunës dhe riafirmojnë vendosmërinë e FMN-së për të vazhduar punën e saj”. Ne jemi në bashkëpunim të ngushtë me autoritetet franceze për të hetuar incidentin dhe për të siguruar sigurinë e stafit tone”, tha  Lagarde.

Presidenti Francois Hollande e quajti shpërthimin si një “sulm” në zyrën e FMN-së në Paris.