Sulltani Erdogan në Athinë i shoqeruar nga 250 truproje

1402

Me një ushtri të vogël, më 7 dhjetor Tayyip Erdogan arrin në Athinë. “Sulltani” do të shoqërohet nga 250 burra të sigurisë së tij personale dhe “të zgjedhur” të besimit të tij, i cili do të krijojë një mur të sigurisë rreth tij, sipas gazetes së përditëshme “ Dhimokratia”

Në të njëjtën kohë, Ankaraja është e gatshme të aktivizoje “plane të fluturimit” që mund të ngatërrojnë armiqtë e Tayyip Erdogan, të cilët do të synojnë avionin e tij. Skenarë të ngjashëm janë “duke folur” për fluturimet e “njëjtit avion” mbi Egjeun, kështu që askush nuk e di se ku është presidenti turk, në mënyrë që të mos ringjallë kujtimet e grushtit të dështuar kundër tij.

Axhenda e plotë e Erdoganit

Erdogan do të takohet me udhëheqjen politike të vendit, Presidentin e Republikës dhe Kryeministrin. Ndërsa theksuan burimet presidencës greke, në një kohë vështirësish në marrëdhëniet midis dy vendeve dhe me çështjet kritike të sigurisë në rajonin më të gjerë, dialogu me Turqinë është më i rëndësishëm se kurrë. Axhenda e debatit, sipas gazetës “Dhimokratia”, do të përfshijë temat e Migrimit, Egjeu, siguria në rajonin e gjerë, bashkëpunimi ekonomik me theks në projekte të mëdha.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: