Shqipëria: I thotë “po” njohjes së diplomave nga universitetet greke

Aktualitet

Marrëveshja është bërë mes ministrit grek të Arsimit dhe Çështjeve Fetare dhe ministrit shqiptar të Arsimit dhe Sportit
Zëvendësministri i Arsimit dhe Çështjeve Fetare, Angelos Syrigos dhe ministrja e Arsimit dhe Sportit, Evis Kushi, arritën një marrëveshje parimore për njohjen nga Shqipëria të diplomave greke të studimeve katërvjeçare, në një takim që patën të premten e kaluar në Tiranë, ai i referohet një njoftimi lidhur me këtë.

Të dyja palët ranë dakord, shtohet në njoftim, edhe për mënyrën se si autoritetet shqiptare do të bashkëpunojnë me DOATAP-in.

“Njohja e diplomave 4-vjeçare nga Shqipëria është një problem kronik me të cilin përballen të diplomuarit e universiteteve greke që duan të punojnë në Shqipëri.

Në Shqipëri programet universitare janë trevjeçare në ndryshim nga Greqia ku studimet në nivelin universitar janë të paktën katër vjet. Diploma trevjeçare, megjithatë, në Shqipëri nuk lejon ushtrimin e të drejtave profesionale”, thuhet në njoftim.