Greqia mbështet me ndihmë sociale të moshuarit minoritarë

Greqi

Michailidou: Mbështetim të moshuarit shqiptarë emigrantë të pasiguruar me Ndihmën e Solidaritetit Social
Kush janë përfituesit e kësaj shtese dhe si do të aplikojnë – “Për ne minoritaret janë një pasuri e vlefshme kombëtare që duhet ta mbrojmë” theksoi zëvendësministri i Punës dhe Çështjeve Sociale.

Në dhënien e ndihmës së solidaritetit social për të moshuarit e pasiguruar për anëtarët e minoritetit grek në Shqipëri, shteti grek vazhdoi “për arsye kombëtare dhe në shprehje praktike të solidaritetit të tij me diasporën”, thuhet në një njoftim për shtyp të Ministrisë së Punës dhe Punës dhe Çështjet sociale.

Përfitues të kompensimit në fjalë – që do të jepet nga OPECA – janë të gjithë ata që posedojnë letërnjoftim të posaçëm të mërgimit që është marrë në konsideratë nga një autoritet publik grek ose ata që vendimi i natyralizimit të të cilëve si emigrantë është botuar në Fletoren e Qeverisë dhe pavarësisht nëse banojnë në Greqi apo Shqipëri.

Dorëzimi i aplikimeve, si dhe përpunimi i tyre do të bëhet përmes një platforme të veçantë elektronike. Synimi është që shërbimet e OPECA-s të veprojnë më shpejt, por edhe të thjeshtësojnë procedurën “për ta bërë më të lehtë për përfituesit e moshuar”, siç thekson ministria përkatëse.

“Emigracioni është për ne një kapital i vlefshëm kombëtar që duhet ta ruajmë duke njohur grekët emigrantë dhe pjesëtarët e minoriteteve greke kudo për kontributin e tyre në ruajtjen e grekëve”, nënvizoi Domna Michailidou, duke shtuar se “duhet të tregojmë solidaritetin tonë në praktikë dhe ne mbështesim jetesën e tyre dinjitoze kudo që janë. Me ndihmën e Solidaritetit Social për të moshuarit emigrantë të pasiguruar të Shqipërisë, ne po bëjmë një hap të vogël në këtë drejtim”.