Raporti i UNHCR : 3.000 të vdekur në det në 2017

963

Raporti nënvizoi situatën e vështirë të grave dhe vajzave që janë viktima të trafikimit si dhe 15,200 të mitur të pashoqëruar dhe të ndarë, të cilët kanë arritur në Evropë deri tani këtë vit. Gjithashtu tregon se lëvizjet e njerëzve që po përpiqen të kalojnë kufijtë tokësorë janë rritur gjatë tre muajve të fundit, pavarësisht nga shtyrjet e disa vendeve. Raporti tha se këto praktika duhet të hetohen. Raporti gjithashtu theksoi një rritje gjatë verës në ardhjen në Rumani nga Turqia, përmes Detit të Zi (për herë të parë që nga shkurti i vitit 2015), si dhe një rritje masive të ardhjeve në Qipro që nga fillimi i vitit. “Pavarësisht zvogëlimit të kalimeve përmes rrugës Mesdhetare Qendrore, mijëra njerëz vazhdojnë të bëjnë udhëtime të dëshpëruara dhe të rrezikshme në Evropë”, tha Moreau. Ajo vuri në dukje me shqetësim të thellë se që nga 20 nëntori, afërsisht 3,000 njerëz vlerësohet të kenë vdekur ose zhdukur në det dhe 57 të tjerë  kanë vdekur përgjatë rrugëve tokësore në Evropë ose në kufijtë e Europës në vitin 2017. Numrat aktualë kanë të ngjarë të të jetë më e lartë, shtoi ajo.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: