Super operacion policor me 1.200 forca ndaj emigrantëve

Rajoni

operacioni ne franceFranca sot në mëngjes ka bërë evakuimin e planifikuar të refugjatëve në Calais nga autoritetet franceze, një ditë pas përleshjes të njëpasnjëshëm në mes të policisë dhe refugjatëve.

Në këtë operacion përfshihen më shumë se 1,200 oficerë francezë dhe zyrtarë dhe rreth 60 autobusë të parë priten të marrin refugjatët dhe emigrantët nga një lagje e varfër të vendosur prej kohësh në Calais. Pastrimi i qendrës pritet të fillojë nesër, të martën. Gratë dhe burrat shkuan herët në mëngjes sot në pikat e grumbullimit të përcaktuara nga autoritetet për evakuimin e qendrës të ngritur me baraka në Calais në Francën veriore, me bagazhet e tyre për të hipur në autobusë që do t’i mbajnë në qendrat e pritjes të shpërndara në të gjithë Francën. Ky super operacion  është paraqitur si natyrë “humanitare” të qeverisë franceze. Kjo do të lejojë shpërbërjen e lagjeve të varfëra të Francës, të ngritura para 18 muajve dhe është e banuar nga refugjatëve dhe emigrantëve kryesisht nga Afganistani, Sudani dhe Eritrea, me ëndrrën për të kaluar në Britani.