Takimi Mitsotaki – Rama dhe mesazhi për pakicën Greke

240

Takimi me kryeministrin shqiptar Edi Rama ishte në kufi të Samitit të OKB-së me Kryeministrin Kyriakos Mitsotakis. Në fillim, kryeministri grek pyeti se cila është situata në Shqipëri pas tërmetit.

Z. Rama u përgjigj se ishte e vështirë por fatmirësisht nuk kishte të vdekur dhe shtoi se në se duhet mund të përdorë ndihmën e Greqisë. Z. Mitsotakis u përgjigj se Greqia natyrisht do të ndihmonte .

Në këtë kontekst, zoti Rama shprehu gatishmërinë e tij për të bashkëpunuar me Greqinë për çështje me interes të veçantë për Greqinë.

Mitsotakis dhe Rama ranë dakord të kalojnë në një diskutim më të gjerë të marrëdhënieve tbilaterale, në margjinat e Samitit Euro-Arabik në Athinë më 29-30 Tetor 2019.

Sidoqoftë, Kryeministri Grek nuk qendroi ne të, pasi u sigurua të dërgojë mesazhin e tij për pakicën Greke në Shqipëri. Kyriakos Mitsotakis citoi Edi Ramën, sipas tv-STAR  se perspektiva evropiane e Shqipërisë kalon përmes respektimit të pakicës Greke