Pavlopoulos: “Greqia gati për të mbështetur helenizmin në Shqipëri “

319

 Shteti Grek është i gatshëm të mbështesë çdo veprim dhe prosperitetit në drejtim dhe mbështetje të përgjithshme për helenizmin në Shqipëri, në anën e të cilit do të vazhdojë të qëndrojë, pa diskutuar, në të ardhmen”, theksoi Presidenti Prokopis Pavlopoulos në fjalimin e tij, i cili më pas është dërguar në Ambasadën Greke në Tiranë, me rastin e 29-vjetorit të krijimit të “DEEMEM-OMONIA” ku dhe pritet të lexohet nga Ambasadorja Sofia Filippidou.

Duke shtuar se, “Me kalimin e viteve, OMONIA, shpesh në kushte jashtëzakonisht të pafavorshme, ka qenë në gjendje të përfaqësojë në mënyrë të duhur Helenizmin në Shqipëri, duke luftuar për mbrojtjen e të drejtave të saj të patjetërsueshme themelore.

Në të njëjtën kohë, Presidenti grek shton se sot, mbrojtja e minoriteteve dhe të drejtat pronësore të Minoritetit Kombëtar Grek është një pjesë integrale e kushteve që vetë BE-ja po kërkon dhe ka vendosur për Shqipërinë në përputhje me kursin e saj evropian dhe në të njëjtën kohë thekson se “Greqia po monitoron nga afër çështjen dhe po merr hapa të duhur për të mbrojtur të drejtat e anëtarëve të BE-së…”