Takimi Tsipra-Putin më 7 dhjetor në Moskë

Rajoni

Vizita e kryeministrit grek është me ftesë të presidentit rus, Vladimir Putin dhe është planifikuar për në 7 dhjetor theksojnë mediat greke. Vizita e Kryeministrit grek bëhet pas një ftesë zyrtare drejtuar atij nga Presidenti Putin.

Me këtë vizitë, qeveria greke shpreson të bëjë një hap të parë drejt normalizimit dhe ringjalljes së marrëdhënieve greko-ruse, të cilat u goditën nga vendimi i qeverisë greke për të vazhduar në verë për dëbimin e dy diplomatëve rusë dhe ndalimin e veprimeve të tjera dy në Greqi me akuzen ndaj tyre të përfshirjes në veprime të paligjshme kundër sigurisë kombëtare.

Më 8 tetor, Kremlini njoftoi me anën e zëdhënësit të tij se fillimi i përgatitjes së vizitës së kryeministrit grek Alexis Tsipras në Rusi, duke specifikuar se do të zhvillohet gjatë dimrit, pa identifikuar identifikimin e datës specifike të vizitës.