Të dhënat që ndryshon tërësisht të vertetën mbi tragjedinë (video)

Aktualitet

Një fak i ri që ndryshon plotësisht të dhënat. Sot, shpëtimtarët e Pylos zbuluan se roja bregdetare greke lidhi varkën e tyre, e tërhoqi dhe më pas u fundos! Në video, në komente, ata thonë se roja bregdetare po i tërhiqte shumë shpejt dhe kjo e destabilizoi varkën dhe e përmbysi.
Të njëjtin informacion ka marrë edhe Kritonas Arsenis, përveç Alexis Tsipras. Nëse kjo është e vërtetë, nuk po flasim vetëm për refuzim shpëtimi dhe neglizhencë kriminale, por për një akt që shkaktoi vdekjen e 600 personave.

– Roja bregdetare e fshehu këtë fakt dhe në deklaratën e saj nuk shpjegon se si u përmbys skafi. Ata shkruajnë se anija e rojes bregdetare tentoi t’u afrohej refugjatëve për të përcaktuar problemin dhe më pas refugjatët u fundosën në mënyrë misterioze.
– Pse roja bregdetare nuk e liston veprimin e tërheqjes në raportin e tyre të gjerë?
Dje kanë bërë 3 njoftime me çdo detaj të mundshëm.
– A ka mundësi që ta kenë harruar? Pse po i tërhiqte? Ku po i çonit? Tërheqja nuk është një veprim shpëtimi, por një veprim mbrapsht. E njëjta gjë ndodhi në Farmakonissi, Mykonos në qershor 2022 dhe gjetkë.
– Me shumë mundësi ata po nxirreshin jashtë zonës greke të shpëtimit SAR për t’u transferuar në atë malteze në mënyrë që të braktiseshin atje dhe Greqia të lirohej nga përgjegjësia e shpëtimit. Maltezi ishte vetëm 43 milje larg.

– Tërheqja shpjegon pse anija u përmbys pa asnjë valë.
– Aty shpjegohet pse gazetarëve iu ndalua hyrja në akomodimin e refugjatëve gjatë gjithë ditës sot. Kanë hyrë vetëm ish-deputetë dhe u është bërë presion që të mos bisedojnë me të shpëtuarit. Mos e mbuloni rastin! Një hetim i pavarur për përgjegjësitë e shtetit grek dhe Frontex! Drejtësi për viktimat, rrugë të sigurta dhe ligjore që të mos i hidhërojmë të tjerët.

Burimi: KAR.ORG.GR