Të marrin fund spekulimet e mediave shqiptare në lidhje me Presidentin Trump

Kryesore Opinion

 

Alban DACI
Alban DACI

 Alban DACI  /  Spekulimi me i fundit është, që Presidenti Trump na paska thene, se NATO nuk duhet me e keshtu sipas gazetareve shqiptare, Shqiperia eshte me pak e mbrojtur.

Nuk është aspak e vërtetë kjo dhe portalet apo gazetat shqiptare duhet te jene ne lartesine e duhur ne lidhje me deklaratat apo qendrimet e Presidentit Trump. Mjafton pak informim per te kuptuar se SHBA jane me te angazhuar se kurre ne NATO dhe ne sigurine e vendeve anetare. Pas 200 vitesh me ne fund jane kthyer forcat e armatosura te Perendimit ne Poloni. Batalioni Amerikan i Tankeve eshte vendosur ne nje baze te NATO-s ne Poloni. Ministri i Mbrojtjes i Polonise ne nje deklarate te dhene eshte shprehu se: “Ka vite qe ju presim! Kjo eshte nje dite e rendesishme per Polonine”.

Po ashtu ne Janar do te kete trupa shtese ne Estoni dhe ne Detin Baltik. Keto jane te dhena te qarta per angazhimin e SHBA ne NATO.

Presidenti Trump ka thene nje gje shume te drejte, se SHBA kane mbrojtur vendet anetare te Aleances e keto kane kontribuar shume pak ne forcimin e saj. Shume po spekulohet ne lidhje me ardhjen e Presidentit Trump e me faktin se ai eshte mik i Putin dhe Rusise. Mjafton vetem pak informacion per SHBA, historine e saj dhe menyren se si e shikon ajo gjeopolitiken e Botes, per te kuptuar qe asnje President i SHBA-ve duke perfshiren edhe Trump nuk kane guximin te kalojme parimet Kushtetuese te vendit.

Siguria e SHBA eshte nje nocione shume me i gjere se sa Presidenti Trump dhe kete e dine mire ata qe e njohin SHBA. Asnje President i SHBA ne historine e saj nuk ka tentuar as minimalisht te dale jashte dimensioneve reale te sigurise se SHBA apo te angazhimit te NATO-s. Disa “gazetaruca” ne Shqiperi duke u sponsorizuar nga Soros kane guxim te spekulojne mbi Presidentin Trump.

Do ju thosha se eshte me mire per ta qe tu japin fund ketyre spekulimeve te panevojshme.