Tensioni i ri në Idomeni mes refugjatëve dhe policisë

Rajoni

kufiri ne focus -2Një grup i vogël i refugjatëve u përpoqën për të hapur vrimë në gardhin me tela me gjëmba. Por autoritetet e Maqedonisë u përgjigjën me gaz lotsjellës dhe granata mpirëse, në një kohë kur një grup i vogël i refugjatëve u përpoq për të hapur një pjesë të gardhit që shtrihet përgjat kampit ne Idomeni. Këtë herë njëqind njerëz janë mbledhur pranë gardhit dhe kanë bërtitur parulla për hapjen e kufijve, ndërkohë që policia speciale dhe policia greke kanë rreshtuar në frontin e gardhit për të parandaluar çdo tentativë…