Teresa Mei, të mërkurën kryeministër

Bota

tereza meiAngliTeresa Mei do të jetë kryeministri i dytë kryesor në historinë e Britanisë së Madhe, pas Margaret Thatcher, pas tërheqjes së Andrea Lintsom nga gara e vazhdimësisë së David Cameron si kryeministër. Zëvëndësimi i udhëheqjes së partisë në pushtet pritet të fillojë të mërkurën e ardhshme, pasi të kenë paraqitur dorëheqjen e David Cameron në Buckingham.

Është në nderin tim që më zgjodhët liderin e konservatorëve dhe kryeministri i partisë së britanike, tha Tereza Mei në një deklaratë të shkurtër. Falenderoi kandidatët e tjerë me referencë të posaçme për Andrea Lintsom për dinjitetin e tij, ndërsa ai fliste për David Cameron, të cilin e falënderoi për udhëheqjen e vendit.

Sa për tërheqjen e Britanisë nga BE, ajo tha se do të përpiqet të negociojë sa më shumë të jetë e mundur për vendin dhe për të krijuar një të ardhme më të mirë, dhe përsëriti edhe një herë se “Brexit do të thotë Brexit dhe ne do ta përballojmë me sukses atë.”