Die Welt: Mesdheu mund të bëhet “varr” i Evropës

1057

  “Nëse euro vazhdon të vrasë ekonomitë dhe në jug vijnë emigrantët masiv, ekzistenca e BE-së është në rrezik”, shkruan gazeta gjermane

“Ku dikur ishte djebi i idesë evropiane, sot problemet grumbullohen. Nëse euro vazhdon të vrasë ekonomitë e jugut dhe emigrantët masiv, ekzistenca e BE-së rrezikohet, “shkruan gazeta gjermane Die Welt në një artikull të titulluar” Zona kritike: Mesdheu “.

Gazeta thekson se sot në Evropën Qendrore lajmet nga Mesdheu janë kryesisht të ngutshme kur emigrantët përpiqen të hyjnë në territorin evropian. Përgjatë telefonike të kufijve detarë të Evropës, në afërsi të kushteve vdekjeprurëse varfërimin e migracionit të parregullt, dhe një krizë ndezur politike do të komplikojë edhe më tej në BE brenda disa muajve të ardhshëm. Kjo është për shkak se sipas mendimit të shkrimtarit, pothuajse të gjitha vendet e Mesdheut e Evropës janë përballur me probleme dramatike, pavarësisht ose për shkak të bujarisë që ka demonstruar BE ndaj tyre, si një projekt evropian të ruajtjes së paqes dhe prosperitetit. Gazeta gjermane gjithashtu i referohet fenomenit të miliona të rinjve të cilët janë të papunë në vendet e Mesdheut, duke theksuar se nuk ofrojnë atyre ndonjë perspektivë, duke rezultuar në migrimin e tyre ose në Evropën Qendrore ose jashtë Evropës.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: