Terre des Hommes : Evropa të hapë korridore humanitare azilantëve

Bota

tragjedia sotTerre des Hommes u ka bërë thirrje udhëheqësve evropianë se, kanë përgjegjësi politike dhe kolektive dhe se duhet të kenë veprime konkrete tani urgjent. Është për të hapur korridore humanitare për ata të ikur nga konfliktet dhe për të dhënë një shpëtim të përshtatshëm dhe serioze në funksionimin e detit për të parandaluar tragjeditë. Terre des Hommes bën thirrje për qeveritë evropiane dhe bashkësinë ndërkombëtare për përgjegjësi kolektive, për një ndryshim rrënjësor në Politikën Evropiane të Migracionit. Evropa duhet të jetë një hapësirë ​​e të drejtave të njeriut dhe mundësive në përputhje me vlerat evropiane të nxitura nga BE-ja në botë.

Evropa duhet të hapë korridore humanitare. Tragjedia e fundit me 750 viktima, ndër të vdekurit në Mesdhe ka burra dhe fëmijë, gra, pasi ikin uria, lufta dhe persekutimin. Ata nuk do të ndalen duke kaluar edhe përball kësaj tragjedie shtesë “tha Raffaele Salinari, Kryetar i Terre des Hommes Federata Ndërkombëtare. Si veprim të menjëhershëm, Terre des Hommes përsërit urgjencën për të hapur korridore humanitare për ata të ikur nga konflikti, me mundësinë e të pasurit qasje në kanalet e rregullta të emigracionit në Evropë nga vendet e nisjes.

 Ne kemi nevojë për një ndryshim radikal në Agjendën e ardhshëm Europian për Migracionin

“Institucionet e BE-së dhe shtetet anëtare duhet të kuptojnë se ne kemi nevojë dhe ne duam një ndryshim radikal në politikat Europiane të migracionit.Institucionet evropiane dhe Shtetet Anëtare duhet të kuptojmë se është koha për të treguar nëse kontinenti ynë dëshiron të jetë vendlindja e të drejtave të njeriut apo të mohojnë parimet themeluese të kushtetutës së saj. BE-ja duhet të përqendrohet bashkëpunimin e saj në vendet e Mesdheut, duke mbështetur shoqërinë civile lokale dhe demokracinë me më shumë burime. Dhe ne duhet të investojmë në Evropë për të mbrojtur dhe integruar emigrantët, fëmijët dhe në veçanti të rinjtë”, vazhdoi Raffaele Salinari.

 

tragjedia