USB “vrasës” që shkatërron kompjuterin!

Kryesore Shkencë

Duket si një USB e thjeshtë, pasi ne e mbajmë atë me vete ne xhepat apo çantata tona, ose me zinxhir me çelsat tanë. Megjithatë, në vend për ruajtjen e informacionit dhe dokumente ky mjet kaq i vogël mban brenda diçka fshehur dhe shumë të keqe: një mekanizëm që garanton shkatërrimin e pothuajse të gjithë atyre që kemi instaluar në kompjuteri.

Ky mjet shumë i dobishëm USB ,ndryshe ka marrë emrin “vrasës” (USB Murder) dhe në fjalë brenda pak sekonda djeg të gjitha komponentët e një kompjuteri. Kompania që ka prodhuar USB-in,  shpjegoi se qëllimi i tij ishte që të sigurojë një mënyrë të sigurt për të shkatërruar makina që mund të ketë rënë viktimë e sulmeve me qëllim të keq. Megjithatë, sipas disa informacioneve, në vend se një mekanizëm sigurie USB, është përdorur për të sulmuar kompjuterët personale dhe për shkatërrimin e të dhënave që nuk kishte asnjë mënyrë për të rimarrë.

Më e keqja është se kompania që ndërtoi USB-in “vrasës! njoftoi se tani ka një version të ri më të fuqishëm, i cili argumenton se, tani mund të djegë dhe makina Apple, të cilat më parë dukeshin të jenë të paprekur nga USB .

Vihet se USB-i “vrasës” vjen në dy versione: njëra është e bardhë dhe e ka shenjën e kompanisë dhe të tjera është e thjeshtë pa markën prodhuese me ngjyrë të zezë. Që do të thotë se ajo është e këshillueshme për të shmangur lidhjene USB-is së panjohur ( që nuk cilëson llojin e markës) në kompjuterin tuaj.