Zbulohen dy planete të favorshme për jetë

Shkencë

zbzlimi i kater planeteveU zbuluan dhjetëra eksoplanetëve të reja, duke përfshirë disa me karakteristika të ngjashme me ato të Tokës. Sistemit artistik të imazhit me katër planetet shkëmbore, dy prej të cilave mund të sigurohen kushte të favorshme për jetën

Jan Krosfilnt dhe ekipi i tij kanë identifikuar 104 planete. Ekipi kërkimor ndërkombëtar kërkon të identifikojë planetet shkëmbore të vogla me madhësi, duke kërkuar në të ashtuquajturën zonë e banueshme të sistemeve të tyre. Pak ditë para ekipit njoftoi se ka zbuluar 104 Exoplanets të reja, duke rritur numrin e tyre në rreth 3,500. Në të vërtetë është zbuluar një sistem në të cilin ata janë katër planetet shkëmbore të një madhësie të ngjashme me atë të Tokës. Bëhet fjalë për një sistem që është rreth 181 vite dritë nga ne në drejtim të Ujori dhe është i bazuar në K2-72 është një yll xhuxh i kuq. Dy nga katër planetet e zbuluar lëvizin afër yllit, duke ndikuar temperatura shumë të larta që janë penguese për praninë e jetës. Por dy të tjerët janë pak më larg dhe në të ashtuquajturën zonë e banueshme të yllit. Zona ku një planet shkëmbor mund të jetë uji i lëngshëm, i cili përbën kusht është konsideruar si më e rëndësishme për praninë e jetës.