Zbulohet arma e improvizuar që vrau ish-kryeminstrin Abe

Bota

Një armë e improvizuar me dy tyta, elektrik, i cili qëlloi dy të shtëna fatale (ndoshta prej metali të shkrirë) duket – sipas analizave të ekspertëve që ka vrarë ish-kryeministrin japonez Shinzo Abe.

Përfundimet për këtë konstruksion vrastar vetëbërës që lëshonte breshëri si kariofil i vitit 1821, janë marrë nga fotografitë nga vendi i krimit dhe nga përshkrimi i vrasjes.

Siç u përmend “është një tytë e dyfishtë e improvizuar që ndoshta ka një lloj detonatori elektrik, një bateri poshtë dhe disa tela të dukshëm.

Kjo do të thotë, është një lloj topi elektrik me pluhur të zi ose një lloj eksplozivi fishekzjarre dhe që shfaqet në tym kur gjuhet (gëzhojat moderne të armëve përdorin barut pa tym, kështu që sigurisht që nuk ishte një armë që merrte fishekë komercialë).

Nuk ka kapsulë dhe shkrepje mekanike, por në mënyrë elektrike (p.sh. me një llambë të prishur) i jep një komandë ndezjes ndonjë eksplozivi të ngadaltë për të hedhur një predhë të improvizuar.

Në foto publikuar nga mediat vendase, mund të shihni një bateri në fund dhe disa tela, kështu që me siguri ka ndonjë qark të improvizuar të ndezjes elektrike, shtypni një çelës dhe me një vonesë të shkurtër stralli i zi shkrep.Predha dukshëm ishin të improvizuara p.sh. topa plumbi si në frontet e vjetra të 1821. “Një armë e tillë ka një rreze praktike jo më shumë se 3-4 metra, kështu që duhet të afroheni domosdoshmërisht për të goditur objektivin”.