Energjia elektrike në Greqi: Të dielën do të shpallen tarifat e reja

Greqi

Një tarifë e re do të hyjë në fuqi nga 1 gushti dhe parakushti për të paguar klauzolën e ripërshtatjes për të transferuar konsumatorin në një tjetër ofrues energjie është ende një “zonë gri”, raportojnë mediat vendase.

Ndër njoftimet e së dielës do të jetë vendosja e çmimeve nominale nga furnitorët dhe më pas vjen zgjedhja e lirë nëse dëshiron të qëndrojë me furnizuesin ekzistues ose të kalojë, ndaj do të zbatohet ai që quhet “turizëm energjetik”.

Një ndryshim i dukshëm është aftësia për të ndryshuar ofruesit pavarësisht nga kontrata, pasi të gjitha kufizimet janë hequr.

Një zonë gri është transferimi i një klienti tek një ofrues tjetër i energjisë elektrike pa paguar klauzolën e ripërshtatjes. Në tarifat e reja do të shfaqet një propozim nominal për kWh, i cili do të variojë nga 0,46-0,50 €/kWh.

Me këtë çmim, qeveria planifikon të subvencionojë afërsisht 85% të kostos shtesë, me rezultat që çmimi përfundimtar për konsumatorin të jetë 0,15-0,17 €/kWh. Përqindja që do të absorbohet nga shteti përcaktohet nga prodhuesit si dhe nga buxheti i shtetit.