Bisedë telefonike Tsipras-Yildir për të ulur tensionet

378

Kryeministri, Alexis Tsipras, ka pasur pak minuta më parë një bisedë telefonike me kryeministrin turk, Binali Jildirim, me kërkesën e palës turke.

Kryeministri Tsipras theksoi fuqishëm homologut turk se ngjarjet e djeshme në zonën Imia kanë minuar direkt marrëdhëniet turko-greke dhe shkelin të drejtën ndërkombëtare. Ai theksoi nevojën që menjëherë të ndërpresë shkeljet provokuese turke në ujërat territoriale dhe hapësirën ajrore të ishujve greke në Egje dhe të ulë tensionet. Së fundi, u ra dakord për të intensifikuar bisedimet mbi Masat e Ndërtimit të Besimit.