Emigracioni / Italia kujdeset në strehimin për të miturit e pashoqëruar

756

Projekti “Profuce”, një iniciativë për të mbështetur kujdestarinë e migrantëve të mitur të pashoqëruar, është nisur në Itali.

Është pranuar gjerësisht se sistemi i kujdesit të përkujdesjes në Evropë duhet të forcohet me qëllim që të merret me numrin e madh të ardhurish të migrantëve të mitur të pashoqëruar. Ky është objektivi i projektit, “Profuce”, që synon nxitjen e kujdesit të kujdestarisë për fëmijët e pashoqëruar në të gjithë Evropën.

Projekti, i cili përbëhet nga një program dyvjeçar, financohet nga Komisioni Evropian. Organizata, “Istituto degli Innocenti”, po drejton projektin në Itali, në bashkëpunim me Qytetin e Firences, dhe jo-fitimprurëse Villaggio SOS në Vicenza. Greqia dhe Bullgaria po marrin pjesë gjithashtu në këtë projekt.

Maria Grazia Giuffrida, presidente e “Istituto degli Innocenti”, tha se, sa i përket praktikave të kujdesit për nënat për të miturit e pashoqëruar, “kompetencat e punonjësve socialë dhe të familjeve kujdestare duhet të përmirësohen”. Ajo tha se fenomeni i të miturve të pashoqëruar është një “çështje transversale” që përfshin të gjithë Evropën.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: