Putin nëTurqi për inaugurimin e reaktorit bërthamor

Rajoni

Puna për hapjen themeleve të reaktorit bërthamor në Akkuyu, do të hapet sot në një ceremoni në Ankara, me praninë e Presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan dhe Presidentit rus Vladimir Putin.

Marrëdhëniet Turqi-Rusi, pas zvogëlimit të rënies së militantit rus pas grushtit të shtetit të vitit të kaluar, kanë hyrë në një rrugë bashkëpunuese që u shërben interesave të përbashkëta të të dy vendeve në Siri. Tayyip Erdogan planifikon të inaugurojë reaktorin bërthamor në vitin 2023, në përvjetorin e njëqindvjetorit të themelimit të Republikës Turke. Ceremonia e hapjes së themeleve të njësisë së parë të reaktorit zhvillohet në pallatin presidencial, në një lidhje të drejtpërdrejtë me Akougiou në Messina, e cila po ndërtohet në bashkëpunim me kompanitë turke.