Category: Emigracioni

Europa: Kërkohet një port për 49 emigrantët që prej 18 ditësh gjenden ne Mesdhe në anijet e MKO

“Për tetëmbëdhjetë ditë ne jemi pengje të qeverive evropiane në det. Situata është e tensionuar, por të paktën bota filloi të hajë “, tha një...

Spiegel: Policët grekë keqtrajtuan refugjatë, i plaçkitën dhe i dëbuan vetëm me të brendshmet e robave të trupit.

 “Në Evros ka një rritje në numër të deportimeve të refugjatëve të paligjshëm ,” raporton Spiegel. Në dritë nëpërmjet Spiegel Oniline dalin të...

Salvini heq mbrojtjen humanitare, i detyron refugjatët të bëhen përsëri të paligjshëm

Me miratimin e një “dekreti të sigurisë” të shtrëngimit të politikës së migrimit në Itali, mijëra migrantë kanë gjasa të humbasin lejet e tyre...

Statuti i emigrantit: Greqia ne 20 vjet nuk dha asnjë, Italia dha 720 për nëndorin e 2018

Leje pas leje, qarkore pas qarkore ka sunduar politikat e emigracionit ne Greqi, në një kohë që vendet fqinjë anëtare te BE-së kanë bërë hapa të rëndësishme...

Turqi: 4,000 të arrestuar për kalim kufiri brenda javës

Gjatë javës së kaluar, autoritetet turke kanë arrestuar 3,821 njerëz, të cilët janë kapur, ndërsa po përpiqeshin të kalonin kufirin e Turqisë me Bashkimin...

IOM: 4,476 emigrantë të vdekur në mbarë botën për vitin 2018

Projekti i Migrantëve të Zhdukur të IOM  raportoi se 2,217 njerëz vdiqën deri më tani këtë vit, në një përpjekje për të kaluar Mesdheun në një nga tre...

ILO : 164 milionë janë emigrantë sot në të gjithë botën

Një raport i ri nga Organizata Ndërkombëtare e Punës tregon se 164 milionë njerëz në mbarë botën janë punëtorë emigrantë, dhe se migrimi mund të ndihmojë...

UNICEF në 2017 : 12milinonë femijë janë refugjatë dhe azilkërkues…

Në mbarë botën, në vitin 2017 kishte 30 milionë fëmijë që jetonin jashtë vendeve të tyre të origjinës, rreth 12 milionë prej të cilëve ishin refugjatë...

Greqi: Dëbohen edhe 470 shqiptarë.Nga fillimi i vitit deri më sot janë dëbuar 6.212

Në kontekstin e planifikimit operativ për të trajtuar imigracionin e parregullt, për muajin nëndor policia greke ka  kthyer për ne vendet e tyre 1.009 emigrantë...

Vrasjet : Policia greke, rojet kufitare kane vrare 97 emigrante shqiptarë pa armë, Shqipëria 2 minoritar

Shteti im kur do te filloni hetimet per vrasjet e emigranteve… Çfarë prisni akoma. Lista po rritet nga java ne javë Brenda kesaj jave dy familje më kanë informuar...