Category: Bota

Muret po ndërtohen rreth botës për të parandaluar refugjatët dhe emigrantët

Nga 16 mure qe ishin me 1989 sot jane regjistruar 66 te tillë…Dëshira e shumë shteteve për të parandaluar hyrjen e refugjatëve dhe emigrantëve në territorin e...

Që nga fillimi i krizës ekonomike, 61 milion vende pune janë humbur në mbarë botën

Një studim i punësimit në mbare boten tregon se deri në 2019, mbi 212 milionë njerëz do të jenë të papunë. Numri i njerëzve të mbetur pa punë do të...

Evropa dhe Afrika, normat më të larta të papunësisë në botë. Të rriturit kërkojnë por nuk gjejnë…

Vetëm në vendet evropiane dhe afrikane norma e papunësisë tejkalon 17%, sipas shifrave të Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ILO). Por dëshmitë tregojnë se...

OKB-ja kundër trafikimit të emigrantëve

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Migracionin dhe Zyra e Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimin kanë nisur një platformë të re kundër trafikimit të...

Netanjahu “Stop” emigranteve afrikanë

Kryeministri izraelit Benjamin Netanjahu ka anuluar një marrëveshje për mijëra migrantë afrikanë të zhvendoseshin në Evropë dhe Kanada. Sipas marrëveshjes,...

Tramp: Dënim me vdekje për trafikantët e drogës

Vendosja e dënimit me vdekje ndaj atyre që janë dënuar për trafik droge është parashikuar nga plani për të trajtuar krizën opioide të SHBA, e cila pritet të...

Lufta në Siri: 7 vjet, mbi 350,000 të vdekur

Lufta siriane vrau 350,000 njerëz, sipas raportit të Sirisë për të Drejtat e Njeriut (OSDH) për 7 vjet që nga fillimi i konfliktit. “353,935 njerëz u...

Banka Botërore: Në 2050, 70 nga 100 njerëz do të jetojnë në qytet

Sot, mbi katër miliardë njerëz në mbarë botën, më shumë se 50% e popullsisë globale – jetojnë në qytete. Dhe ky numër është ende në rritje të shpejtë,...

Tramp: Bashkimi Evropian nuk është sjellë si duhet në SHBA

Presidenti i SHBA Donald Tramp tha të martën se Bashkimi Evropian nuk është duke u sjellur siç duhet në SHBA,  në marrëdhëniet e tyre tregtare, duke u...

Raporti i Pew Research: Ja sa shqiptarë jetonin jashtë në 2017-n, 40% e popullsisë ka ikur

Në vitin 2017 ishin 1,150,000 njerëz të lindur në Shqipëri, që po jetonin në shtete të tjera. Të dhënat janë publikuar nga Pew Research Center, i cili ka...