Category: Opinion

A do te kete nje liste “LAGARD” edhe per Shqiperine

  OPINION /AGIM BASHA. E famshmja “Listë Lagard”  pagëzuar kështu për shkak të transfertave marramendëse që kishin ndodhur nga Greqia e zhytur në...

Dhënia e shtetësisë sa pozitive po edhe aq e frikshme

OPINON / Arben Llalla Kryeministri Sali Berisha firmosi vendimin për dhënien e shtetësisë shqiptare për disa kategori njerëzish që kanë origjinë shqiptare. Ky...

Politika bën një replikë, por siç tregojnë bathët, janë larg pashkët!

OPINION / Fredi S Merkuri Parashikimet nuk janë aspak të këndëshme për të mos i quajtur ekstreme edhe për 2013, një përmbledhje e ngjarjeve të vitit të kaluar...

FANTAZMA E LIGJIT SIPËR GREQISË…!

AGIM BASHA /   “I goditur si një qen”. Kështu e titullonte shkrimin e tij, në një të përditshme të madhe evropiane drejtori i përgjithshëm i Organizatave...

Një protestë që “theu akullin”

Agim Basha –  Ditën e martë mbasdite ora 18:00, para Ambasadës Shqiptare në Athinë, u mbajt protesta e paralajmëruar e një grupi prindërish të...

Alket Rizai një viktimë në mes Greqisë dhe Shqipërisë

Gjithë mediat greke dhe ato shqiptare kanë përqendruar vëmendjen e tyre edhe njëherë rreth ngjarjes së fundit të Alket Rizait. Një shqiptar viktimë e një...

Kakavijë, policia bllokon autobuzat dhe u kërkon lekë udhëtarëve

Që në fillim desha të theksojë se puna jonë si gazetarë është informimi si dhe  ngritja e problemit dhe jo e gjykatësit, por dhe as e indiferentit. Lidhur me...

Si u përdor dhe si vazhdon të përdoret Ortodoksia si vegël gllabërimi ndaj Shqipërisë

Shqipëria është përcaktuar si një nga vendet mesdhetare, ku krishtërimi depërtoi qysh në shekujt e parë. Autori i shek. VI-të, Kosmas, i përfshin...

Greqia, nga parajsa në skëterrë

Asnjë vend nuk do të kishte dëshirë nga ana morale dhe politike që ekonomia e vendit të tij të kontrollohej e të kalonte në mikroskop nga Komisioni Evropian....

Nuk shkohet në Europë me mashtrime dhe abuzime

Para disa ditësh ndodhi një grabitje (midis qindrave që ndodhin përditë në USA…) u bë një vjedhje  ordinere, ku mes të tjerash u vodhën edhe një palë...