Dëshmon në gjyq motra e shqiptarit të akuzuar për vrasjen e vajzës greke : “Vëllai im është një dhuratë hyjnore”.

430

Si një “krijesë e pafuqishme dhe i frikësuar që nuk mund të godiste kurrë Eleni Topaloudi”, ka thënë motra e shqiptarit të akuzuar për vrasjen e studentes greke, një nga dy autorët e krimit të rënd..

Tipike është vërejtja e bërë nga prokurori i selisë kur vajza, duke folur për vëllain e saj, tha se “ishte një dhuratë hyjnore”.

Prokurori: “Ju na thatë se vëllai juaj ishte një dhuratë hyjnore.

“Dhe kjo ishte një dhuratë hyjnore,” kundërshtoi ai, duke i treguar dëshmitarit foton e studentit të vrarë brutalisht.

Në fillim të dëshmisë së saj, dëshmitari i tha gjykatës se i kërkoi falje babait të viktimës, vetëm disa orë më parë, pasi ajo gjeti atëherë forcën mendore.

Duke iu referuar marrëdhënies me vëllain e saj, ajo tha se ajo “karakterizohej nga shumë dashuri dhe besim i veçantë” dhe tha se në vitet e shkollës së mesme kishte përjetuar ngacmimin për shkak të prejardhjes së saj.

“Ai ishte nënvlerësuar nga mbiemri shqiptar, dhe në vitin e parë të shkollës së mesme një fëmijë e kishte rrahur dhe fyer atë. Kjo e kishte plagosur. I kishte dhënë vetëvlerësim të ulët, pasiguri. Shumë herë e kisha parë duke qarë “.

Lidhur me të akuzuarin Grek, ajo tha se nuk e njihte atë dhe se kishte dëgjuar për të nga vëllai i saj i cili i kishte thënë asaj se ai ishte “një fëmijë pa frikë, u e kishin frikë të gjithë.

Sa i përket marrëdhënies së vëllait të saj me vajzën fatkeqe, ajo tha se “ai ishte i ngazëllyer”, por në “ditën fatale” ai ishte “kurioz, pak i shqetësuar.

Unë e pyeta se çfarë po bënte Eleni dhe ai nuk u përgjigj. Në një moment ai filloi të qajë dhe hyri në dhomë ”.

Referuar vrasjes së vajzës, motra e shqiptarit  pohoi se ” e mësuam atë në TV.

“Unë isha i sigurt se ai nuk e kishte prekur Eleni.

“Kur e pashë në burg, e pyeta se çfarë kishte ndodhur dhe ai filloi të qajë.

“Ai më kërkoi falje kur e pyeta pse ai më tha sepse unë tradhtova dashurinë tënde”. “Nëse ajo nuk do të kishte qenë nën ndikimin e frikës, mund ta mbronte atë, tha motra e shqiptarit të akuzuar për vrasjen  e vajzës greke.

Motra e shqiptarit: Ai kurrë nuk mund ta godiste.

Prokurori: Të dhënat thonë gjëra të tjera, shenjat e gishtërinjve, hekurin.

Motra e shqiptarit: Ai është i pafuqishëm, i frikësuar, nuk kishte asnjë mënyrë ta bënte./Tribuna.gr/