K. Mitsotakis propozoi krijimin e “korridoreve të sigurta” me 7 vende të tjera

356

Në telekonferencën e dytë me kryeministrat e shtatë vendeve trajtuan me sukses valën e parë të pandemisë së kurorëzimit, u diskutua propozimi për bashkëpunim në fushën e turizmit dhe transportit midis vendeve, të cilat regjistrojnë raste shumë të ulëta.

Kryeministri Kyriakos Mitsotakis mori pjesë sot në telekonferencën e dytë me Kryeministrat e shtatë vendeve që u përballën me sukses valën e parë të pandemisë së koronavirusit, në mënyrë që të shkëmbejnë mendime dhe përpjekje për ta kthyer shoqërinë në normalitet dhe rifillimin e ekonomisë. Në telekonferencë morën pjesë kancelari austriak Sebastian Kurtz, kryeministrat daneze Mete Fredriksen, Norvegjezja Erna Solberg, Çekisë Andrei Babis, Izraelit Benjamin Netanyahu , Singaporit  Lee Sien Lung dhe i Australisë Scott Morrison.

Sipas burimeve të medias greke, shkëmbimi i dytë i pikëpamjeve midis kryeministrave u mbizotërua nga planet dhe strategjitë për të rifilluar ekonominë dhe për të hapur aktivitete që vendet e tyre po zbatojnë gradualisht. Tetë udhëheqësit diskutuan gjithashtu strategjitë për t’u marrë me një valë të dytë të mundshme të koronavirusit.