Mesazhi i ashpër i Varviciotis drejtuar Shqipërisë për respektimin e pakicave etnike greke

169

Është Zëvendës Ministri i Jashtëm M. Varvitsiotis duke folur në Kongresin e 12-të UNNED, I cili ka derguar vendit tone këtë mesazh lidhur me respektimin e te drejtave te pakicave etnike greke ne Shqipëri.

Duke iu referuar perspektivave të pranimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor, ai paralajmëroi Shqipërinë që të drejtat e pakicës etnike greke në Shqipëri dhe të drejtat e tyre të pronës që duhet të respektohen.