Ministri i Mbrojtjes Kombetare : Ne të gjithë mund të kishim bërë diçka më mirë

Greqi

Sot gjate nje konference per shtyp ministri i Mbrojtjes Kombëtare Panos Kammenos tha se: Nga kontradiktat politike mbi të vdekurit nuk përfiton askush.

 Ka shërbime, procedura, plane në kohën e duhur për të parë të gjitha ato që kemi bërë, si e bëmë dhe nëse është e nevojshme, t’i atribuojmë përgjegjësitë, t’i atribuohet përgjegjësia. Nuk mbaj mend në krizat e tjera që kryeministri ka marrë përgjegjësinë politike. Më e lehtë është në një krizë të tillë që dikush të fshihet dhe të mos shfaqet.

 Kryeministri ishte atje dhe qëndrimi i tij ishte i qëndrueshëm,  nuk i dha përgjegjësitë e erës së përgjithshme. Ai ishte atje sot në mëngjes, vizitoi zonat e prekura dhe mendoj se është një qëndrim i përgjegjshëm. Do të doja gjithashtu t’i kërkoj opozitës ta shohë këtë tragjedi si grekë, për t’u mbajtur përgjegjësi nëse Ka atje, por nga këtu e atje qëndrojmë pranë atyre që kanë humbur njerëzit e tyre.

 Por unë dua t’ju siguroj se në çështjen e përgjegjësisë politike, më lejoni t’ju them se nuk ka dyshim se të gjithë ne, nga pozicioni që kemi dhe përgjegjësia që secili ka me përfshirjen e tij në këtë tragjedi të madhe, natyrisht, për të gjetur se çfarë mund të bënte më së miri. Nuk ka dyshim, ne të gjithë mund të kemi bërë diçka më të mirë, “shtoi ai.