Presidenti gjerman: Thirrje BE-së për më shumë solidaritet ndaj COVID-19

66

Do të dëshiroja më shumë solidaritet në një frymë evropiane, “tha presidenti i Republikës Federale të Gjermanisë Frank-Walter Steinmeier në një video të shpërndarë në mediat sociale.

Sytë tanë duhet të shkojnë përtej gardhit tjetër kufitar. Është mirë që spitalet në Gjermani tani po trajtojnë pacientë seriozë nga Italia dhe Franca. Do të dëshiroja më shumë nga kjo solidaritet në një frymë evropiane, “tha presidenti i Republikës Federale të Gjermanisë Frank-Walter Steinmeier në një video të shpërndarë në mediat sociale.

Virusi nuk ka kombësi dhe dhimbja nuk ndalet në kufi. Kjo është arsyeja pse studiuesit në të gjithë botën duhet të punojnë së bashku për të zhvilluar vaksina, terapi dhe strategji për trajtimin e coronavirusit. Dhe sa më mirë të punojë politika, ekonomia dhe shkenca, aq më shpejt do të arrihet kjo. E ardhmja jonë nuk qëndron në izolim, por në shkëmbimin e njohurive, “theksoi Steinmeier për shkak të vendimeve të ndryshme të marra në të gjithë vendin për të trajtuar coronavirusin.